Klik om foto's van Mirjam van Dam te bekijkenKlik om filmfragmenten van Mirjam van Dam te zienKlik om Mirjam te horen zingen
logo Mirjam van Dam
> Door de Nacht klinkt een lied
> Dead Singers Society
> Rob Agerbeek Trio
> Doctor Bernard Swing Orchestra

Mirjam van Dam, zang & theater

In 2016 speelt Mirjam met Jetta Starreveld en Monique de Adelhart Toorop een nieuwe voorstelling: Door de Nacht klinkt een lied.

Daarnaast staat Mirjam in kleine theaters door het land met 'Dead Singers Society'. Na een geslaagde crowdfunding bij Voordekunst.nl kon deze ode aan zes beroemde dode zangeressen worden gerealiseerd en werd de gelijknamige cd geproduceerd. Met op piano Ed Boekee.

Biografie
"Een glanzende carrière in het theater, dat heeft Mirjam van Dam verdiend.”
Dit schreef Het Parool toen Mirjam in 1998 met een 9 1/2 afstudeerde aan het Hilversums Conservatorium.

Nadien stond ze op jazz- en poppodia, in theaters door heel Nederland, maar ook in het buitenland: van Londen tot Moskou, van Silkenborg tot Caïro, van Curaçao tot in China.

Ze zong en speelde o.a. in theaterproducties als Singing Apart Together, Paradevoorstelling ’The show must go on’, en in de speelfilm 'Shouf shouf habibi'.

Ook toerde ze met Laura Fygi en band door Azië, zong ze met Salon orkest Rouge & Noir, de bigband The Glenn Miller Orchestra, won ze met de band Ziel de singer-songwrighter wedstrijd ‘Mooie Noten’ en maakte ze een tv-kinderserie met duo ‘Tinkerbells’.

In 2002-2003 stond zij met haar eerste solo-muziektheaterprogramma op de planken: ’How to get rid of Bette Midler’. Hierin combineerde ze al wat haar lief is: muziek, kleinkunst, drama en humor. Met haar jazz- en kleinkunst achtergrond (Kleinkunst academie Amsterdam), is de combinatie van deze genres niet meer dan logisch voor haar.

Eind 2007 stond Mirjam in de voorstelling KLEM van 'Femmage', (cabaret en à capella zang).

2009-2010 maakte zij de jazz/theatervoorstelling ELLA, over het leven van Ella Fitzgerald en bracht zij de gelijknamige CD uit bij Maxanter Records.

In 2011 zong Mirjam Duitstalige Chansons a la Dietrich in Berlijn met duo Sans Souci.

Regelmatig is ze te horen en zien op verschillende jazzpodia, o.a. met Doctor Bernards Swing Orchestra en Rob Agerbeek (op het Larenjazz, Gooisjazzfestival, Silkenborg jazzfestival, Breda jazzfestival, Flying Paris festival).

Maandelijks stond zij met jazz&humor-duo Mir & Morris op de planken in het Paleis van de Weemoed.

Momenteel toert zij met haar nieuwe show ‘‘Dead Singers Society’’ door het land. Dead Singers Society is een ode aan zes aan drugs overleden zangeressen, van Billie Holiday tot Whitney Houston. Het bijbehorende album is uitgebracht bij Gutman Records.

In 2017 toert zij met ‘Door de nacht klinkt een lied’ door het land. 'Door de nacht klinkt een lied' is muziektheater over de levens van Jetty Paerl, Jetty Cantor en Conny Stuart, die al zingend WO2 doorkwamen.

Bekijk volledige CV van Mirjam van Dam (pdf opent in nieuw venster)

Mirjam van Dam met Doctor Bernards Swing Orchestrahet duo Mir & MorrisPocoloco: Mirjam van Dam, Paul Tijink en Elly MachtelMirjam van Dam zingt ELLAFlyer van de voorstelling FemmageFlyer van de voorstelling How te get rid of Bette MidlerMirjam van Dam tijdens het Goois Jazz FestivalTinkertoverstof © Jeroen ScheelingsVoices: Peter van Marle, Elly Machtel, Ina Mareé en Mirjam van DamMirjam met Rouge & NoirParade voorstelling: The show must go on. Foto; Niels RietveldSATMirjam van Dam © Martin Pluimers